"Neučím lidi držet diety, učím je dodržovat správné stravovací návyky"


Omyly a mýty ve výživě

Mléko a mléčné výrobky

Proč není konzumace mléčných výrobků vhodná?

  • mléko obsahuje mléčný cukr-laktózu, na který je mnoho lidí alergických aniž by o tom věděli... projevuje se zažívacími potížemi
  • mléko prochází pasterizací, po níž není chráněno před viry a některými bakteriemi, pasterizací se ničí některé enzymy pomáhající trávení mléka
  • mléko obsahuje cizorodé látky, jako antibiotika, těžké kovy, růstové hormony apod...
  • mléko je zbavováno chemickým procesem vápníku, a poté je vápník do mléka znovu dodáván i přesto si takové mléko z našeho těla vápník bere, než abz nám ho dodávalo... tudíž není vůbec vhodné konzumovat mléko při osteoporóze a nebo jako prevenci
  • všechny nízkotučné varianty mléčných výrobků jsou chemickými procesy zbavovány tuku a pomocí emulgátoru zase "dávány dohromady", všechny nízkotučné varianty mléčných výrobků jsou kvůli tomu RAKOVINOTVORNÉ

 

POKUD RÁDI KONZUMUJETE MLÉČNÉ VÝROBKY, DEJTE PŘEDNOST ZAKYSANÝM A ACIDOFILNÍM MLÉČNÝM VÝROBKŮM.

Jejich množství zvyšte především:

  • při plísňových onemocněních
  • v těhotenství
  • při cysticidě
  • při střevních onemocněních
  • při zvýšené hladině cholesterolu
  • při poruchách fce jater, žlučníku a slinivky
  • po úpravu činnosti zažívacího traktu kojenců na umělé výživě
  • při stavech snížené imunity
  • v průběhu jednoho týdne po ukončení užívání antibiotik